Výroba a charakterizace biologicky rozložitelných brček
Téma dosud nemá řešitele. Máš-li o něj zájem, zaregistruj se a přihlaš se k tématu.- Instituce
- Veterinární univerzita Brno
- Fakulta/ústav
- Fakulta veterinární hygieny a ekologie
- Další údaje o pracovišti
- Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
- Lektoři
- Simona Dordevic
Náhrada plastových brček určených pro pití nápojů ekologicky vhodnější variantou je velmi aktuální téma, především z důvodu snížení zátěže životního prostředí. Cílem práce bude výroba ekologicky rozložitelných brček z polysacharidů (karagenany, chitosan) s obohacením základní matrice o přídavek kávové sedliny. Vyrobená brčka budou následně analyzována pomocí chemických metod (antioxidační aktivita, celkový počet polyfenolů), fyzikálních metod (texturní analýza) a senzorických metod, které vyhodnotí přijatelnost biologicky rozložitelných brček spotřebiteli. Získané výsledky budou vyhodnoceny i pomocí statistických metod.