Použití jedlých obalů v potravinářství
Téma již má řešitele.- Řešitel
- Karolína Kuchařová - Purkyňovo gymnázium, Strážnice, Masarykova 379, příspěvková organizace
- Instituce
- Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
- Fakulta/ústav
- Fakulta veterinární hygieny a ekologie
- Další údaje o pracovišti
- Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
- Lektoři
- Dani Dordevic
- Podpora
- JCMM podpořila toto SOČ téma částkou 20 000 Kč na materiál a částkou 10 000 Kč na honorář školitele.
Cílem práce bude vyrobit jedlý celofán; aplikovat ho na balení cereálií a zkontrolovat, jak jedlé obaly ovlivňují texturu, barvu a oxidační vlastnosti balených potravin. Práce bude provedena ve třech krocích: - Výroba jedlého celofánu - balení cereálií do vyrobeného celofánu - monitorování textury, barvy a oxidačních vlastností cereálií během různých skladovacích podmínek a období. Výzkum poskytne jasnější obraz o tom, jak jedlý obal/celofán ovlivňuje vlastnosti cereálií, trvanlivost a preference spotřebitelů.