Výroba a využití soli v pravěku z pohledu experimentu (Což takhle dát si... sůl?)
Téma dosud nemá řešitele. Máš-li o něj zájem, zaregistruj se a přihlaš se k tématu.- Instituce
- Masarykova univerzita
- Fakulta/ústav
- Fakulta filozofická
- Další údaje o pracovišti
- Ústav archeologie a muzeologie
- Lektoři
- Peter Tóth
Práce se bude skládat z teoretické a experimentální části. V teoretické části se student seznámí s metodami, pomocí kterých pravěké obyvatelstvo získávalo kuchyňskou sůl (NaCl). Tyto metody si bude moci student vyzkoušet a ověřit v praxi v podobě několika experimentů, které se budou konat pod dohledem školitele na půdě vědeckovýzkumné archeologické stanice Ústavu archeologie a muzeologie Filozofické fakulty Masarykovy univerzity, kterou je známá archeologická lokalita Těšetice-Kyjovice.
Kromě nových vědomostí získá student také jedinečné zážitky a možnost zažít kouzlo pravěké kuchyně.