Validace incidence probiotických bakterií v mléčných potravinových matricích pomocí techniky polymerázové řetězové reakce (PCR) PCR

Téma již má řešitele.
Řešitel
Sabina Spurná - Střední průmyslová škola chemická Brno, Vranovská, příspěvková organizace
Instituce
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta/ústav
Fakulta chemická
Další údaje o pracovišti
UCHPBT
Lektoři
Jan Smetana

Probiotické bakterie se řadí mezi nejvýznamnější mikroorganismy s prospěšnými účinky na zdraví. Mezi mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi jsou řazeny především zástupci bakterií mléčného kvašení (BMK), například rodu Lactobacillus nebo Bifidobacterium. Cílem práce bude pomocí molekulárně biologických metod prokázat přítomnost těchto mikroorganismů v komerčně dostupných  potravinových výrobcích s deklarovaným obsahem probiotik pomocí techniky polymerázové řetězové reakce (PCR).

 

 Březen 2025
PoÚtStČtSoNe
242526272812
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456