Posouzení antioxidační aktivity a fenolického profilu u extraktů z bylin máty (Mentha) a meduňky lékařské (Melissa officinalis) během vegetačního období

K tématu se již není možné přihlásit. Školitel vybírá řešitele z přihlášených zájemců.
Instituce
VETUNI
Fakulta/ústav
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Další údaje o pracovišti
Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
Lektoři
Hana Koudelková Mikulášková

Máta (Mentha) a meduňka lékařská (Melissa officinalis) patří mezi velmi oblíbené byliny s širokým spektrem použití. Nejčastěji bývají využívaný v kulinářství, na přípravu čajů, čajových směsí, éterických olejů a kosmetiky. Cílem této práce je stanovení technologických parametrů z extraktů rostlin máty a meduňky v průběhu vegetačního období, pro zjištění nevhodnější doby sklizně. Praktická část bude zaměřena na přípravu extraktů a dále analýzu antioxidačního a fenolického profilu. Vyhodnocení výsledků bude provedeno statisticky.