Výroba a charakterizace jedlých lžiček
K tématu se již není možné přihlásit. Školitel vybírá řešitele z přihlášených zájemců.- Instituce
- Veterinární univerzita Brno
- Fakulta/ústav
- Fakulta veterinární hygieny a ekologie
- Další údaje o pracovišti
- Ústav hygieny a technologie potravin rostlinného původu
- Lektoři
- Simona Dordevic
Aktuálním trendem ve snižování zátěže na životní prostředí je i náhrada plastových jednorázových příborů, které jsou především v rychlých občerstveních často používaný. Cílem práce bude výroba jedlých lžiček, které mohou sloužit jako ekologická náhrada plastových příborů. Jedlé lžičky budou vyráběny za použití netradičních druhů mouky: arašídová, hrachová atd. Následně bude provedena charakterizace vyrobených vzorků jedlých lžiček za použití texturních metod, metod pro stanovení antioxidační aktivity a senzorická analýza. Výsledky výzkumu tak shrnou stabilitu vyrobených jedlých lžiček a zhodnotí i jejich přijetí ze strany spotřebitelů.