Kvalita vajec masného typu křepelky japonské
Téma dosud nemá řešitele. Máš-li o něj zájem, zaregistruj se a přihlaš se k tématu.- Instituce
- Mendelova univerzita v Brně
- Fakulta/ústav
- Fakulta agronomická
- Další údaje o pracovišti
- Ústav chovu a šlechtění zvířat
- Lektoři
- Martina Lichovníková
MENDELU patří k chovatelům křepelky japonské masného typu, u kterého provádíme udržovací šlechtění. Cílem SOČ by bylo zhodnocení snášky a kvality vajec v průběhu snáškového cyklu a porovnání této kvality s kvalitou, která se vyhodnocovala před pěti lety za jednotlivé rodiny. Cílem práce je zjistit, zda se kvalita vajec výrazně nemění. U kvality vajec bude sledována především hmotnost, pevnost skořápky a hmotnost žloutku případně Haughovy jednotly a pH bílku. Pokud bude mít student zájem, může se zapojit také do hodnocení oplozenosti a líhnivosti křepelek.