Sledování mikrobiologické kvality syrového kravského mléka vybraných farem z pohledu platné legislativy

Téma již má řešitele.
Řešitel
Petra Poloučková - Gymnázium Brno-Řečkovice, příspěvková organizace
Instituce
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Fakulta/ústav
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Další údaje o pracovišti
Ústav hygieny a technologie mléka
Lektoři
Lenka Necidová
Podpora
JCMM podpořila toto SOČ téma částkou 11 000 Kč na materiál a částkou 10 000 Kč na honorář školitele.
Syrové kravské mléko a jeho konzumace může představovat zdravotní riziko. Cílem práce bude vyhodnotit mikrobiologickou kvalitu syrového kravského mléka s ohledem na kritéria daná platnou evropskou i národní legislativou. Výsledky prováděných analýz porovnají mikrobiologickou kvalitu mléka různých farem a během jednotlivých ročních období. Student se bude v průběhu roku podílet na odběru vzorků z mléčných automatů a analýzách prováděných v mikrobiologické laboratoři. Student by měl mít schopnost porozumět anglicky psanému textu.