Význam regionálních potravin pro venkovský cestovní ruch jižní Moravy

Téma dosud nemá řešitele. Máš-li o něj zájem, zaregistruj se a přihlaš se k tématu.
Instituce
Masarykova univerzita
Fakulta/ústav
Fakulta ekonomicko-správní
Další údaje o pracovišti
Katedra regionální ekonomie a správy
Lektoři
Markéta Novotná

Cestovní ruch je v důsledku koronavirové krize jedním z nejpostiženějších odvětví. Tato bezprecedentní situace však na druhou stranu umožňuje určitou transformaci odvětví směrem k šetrnějším formám cestovního ruchu, které by naplňovaly Cíle udržitelného rozvoje (SDGs). Jednou z příležitostí je posílit význam venkovského cestovního ruchu, který by byl orientován na propojení lokální zemědělské produkce s gastronomickou tradicí. Cílem tématu je proto zhodnotit potenciální význam regionálních potravin pro rozvoj venkovského cestovního ruchu jižní Moravy. V rámci tématu by měly být nejprve identifikovány konkrétní regionální potraviny a jejich integrace do produktu venkovského cestovního ruchu. Následně by měl být zhodnocen jejich přínos z hlediska udržitelného rozvoje cestovního ruchu.