Validace incidence probiotických bakterií v mléčných potravinových matricích pomocí techniky polymerázové řetězové reakce (PCR) PCR
Téma již má řešitele.- Řešitel
- Sabina Spurná - Střední průmyslová škola chemická Brno, Vranovská, příspěvková organizace
- Instituce
- Vysoké učení technické v Brně
- Fakulta/ústav
- Fakulta chemická
- Další údaje o pracovišti
- UCHPBT
- Lektoři
- Jan Smetana
Probiotické bakterie se řadí mezi nejvýznamnější mikroorganismy s prospěšnými účinky na zdraví. Mezi mikroorganismy s probiotickými vlastnostmi jsou řazeny především zástupci bakterií mléčného kvašení (BMK), například rodu Lactobacillus nebo Bifidobacterium. Cílem práce bude pomocí molekulárně biologických metod prokázat přítomnost těchto mikroorganismů v komerčně dostupných potravinových výrobcích s deklarovaným obsahem probiotik pomocí techniky polymerázové řetězové reakce (PCR).