Sledování mikrobiologické kvality syrového kravského mléka vybraných farem z pohledu platné legislativy
Téma již má řešitele.- Řešitel
- Petra Poloučková - Gymnázium Brno-Řečkovice, příspěvková organizace
- Instituce
- Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
- Fakulta/ústav
- Fakulta veterinární hygieny a ekologie
- Další údaje o pracovišti
- Ústav hygieny a technologie mléka
- Lektoři
- Lenka Necidová
- Podpora
- JCMM podpořila toto SOČ téma částkou 11 000 Kč na materiál a částkou 10 000 Kč na honorář školitele.
Syrové kravské mléko a jeho konzumace může představovat zdravotní riziko. Cílem práce bude vyhodnotit mikrobiologickou kvalitu syrového kravského mléka s ohledem na kritéria daná platnou evropskou i národní legislativou. Výsledky prováděných analýz porovnají mikrobiologickou kvalitu mléka různých farem a během jednotlivých ročních období. Student se bude v průběhu roku podílet na odběru vzorků z mléčných automatů a analýzách prováděných v mikrobiologické laboratoři. Student by měl mít schopnost porozumět anglicky psanému textu.