Možnosti řízené fermentace vína u malovinařů

Téma již má řešitele.
Řešitel
Linda Ráheľová - Gymnázium Brno, Vídeňská, příspěvková organizace
Instituce
Vysoké učení technické v Brně
Fakulta/ústav
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Další údaje o pracovišti
Ústav telekomunikací
Lektoři
Ondřej Krajsa
Podpora
JCMM podpořila toto SOČ téma částkou 4 000 Kč na materiál a částkou 10 000 Kč na honorář školitele.

V rámci řešení tématu bude provedena podrobná analýza možností řízené fermentace vína u malovinařů. Bude proven rozbor měřených veličin a jejich vztah k průběhu fermentace a kvalitě výsledného produktu. Na základě těchto zjistění bude upraven již realizovaný základ systému pro řízení fermentace a navržená metoda bude otestována při reálné fermentaci. Dle výsledků pak bude celý systém optimalizován do produkční verze a návrh bude publikován.