Kvalita vajec masného typu křepelky japonské

Téma dosud nemá řešitele. Máš-li o něj zájem, zaregistruj se a přihlaš se k tématu.
Instituce
Mendelova univerzita v Brně
Fakulta/ústav
Fakulta agronomická
Další údaje o pracovišti
Ústav chovu a šlechtění zvířat
Lektoři
Martina Lichovníková

MENDELU patří k chovatelům křepelky japonské masného typu, u kterého provádíme udržovací šlechtění. Cílem SOČ by bylo zhodnocení snášky a kvality vajec v průběhu snáškového cyklu a porovnání této kvality s kvalitou, která se vyhodnocovala před pěti lety za jednotlivé rodiny. Cílem práce je zjistit, zda se kvalita vajec výrazně nemění. U kvality vajec bude sledována především hmotnost, pevnost skořápky a hmotnost žloutku případně Haughovy jednotly  a pH bílku. Pokud bude mít student zájem, může se zapojit také do hodnocení oplozenosti a líhnivosti křepelek.